- تاریخ : 8th دسامبر 2018
- موضوع : دستهبندی نشده
- بازدید :
- نظرات : بدون نظر
روایتی از «عبور ناممکن» تا پیام دبیر جشنوارهی حقیقت
[ad_1]
روایتی از مستند «عبور ناممکن»، پیام دبیر جشنوارهی سینما حقیقت و نمایش مستندی از «کارل لمله» از جمله خبرهای رویداد سینمای مستند است.
سیدمسعود امامی میگوید: «عبور ناممکن» دربارهی آزادسازی خرمشهر و عملیات بیتالمقدس است و با نگاهی کاملاً علمی و مهندسی، چگونگی انجام این عملیات موفق را بررسی میکند.
امامی که همراه با داود جلیلی، کارگردانی این فیلم را برعهده داشته است، با اشاره به این که تاکنون ۶ مستند دربارهی ارتش و اتفاقات مربوط به دوران دفاع مقدس جلوی دوربین برده است، گفت: به اعتقاد من در حق همه کسانی که طی این ۸ سال کارهای بنیادین و عظیمی برای حفظ خاک کشورمان انجام دادهاند، اجحاف شده است.
وی ادامه داد: در این اثر سعی کردم نگاهم را متمرکز بر فعالیتهایی کنم که موجبات دفاع از کشور را فراهم کرد. پیروزی ما نتیجه یک سری محاسبات و تفکرات مهندسی بود که برخی از آنها در دنیا نظیر ندارد؛ این که شما ۱۸۰ متر پل معلق بزنید و ۸ لشکر از آن بتوانند عبور کنند در هیچ کجای دنیا رخ نداده و زبانزد همه است. در فیلم، ما با نگاهی کاملاً تخصصی موضوع را بررسی میکنیم.
امامی گفت: مستندسازان نسلهای گذشته بیشتر بصورت حسی کار میکردند اما بچههای امروز تحصیلکرده و جستجوگر هستند و حسابشدهتر فیلم میسازند. در عملیات بیتالمقدس ما تعداد زیادی از عراقیها را به اسارت گرفتیم و این موضوع میتواند احساسات را برانگیزد یا زمانی که موسیقی «ممد نبودی» را در تیتراژ مستندمان میشنویم ممکن است بسیار تحت تاثیرمان قرار دهد، ولی قصد ما این بود که بررسی کنیم چطور به این موفقیتها رسیدیم تا به مردم بگوییم این موفقیتها به سادگی به دست نیامده است.
وی در پایان گفت: در کشورمان اسطورههایی داریم که متاسفانه به دلیل بالا رفتن سن و مشکلات جسمی و روحی که جنگ برای آنها داشته، کمکم از یاد میروند. ما مستندسازان موظف به ثبت تاریخ هستیم و این افراد تاریخ زنده جنگ محسوب میشوند. تا زمانی که زنده هستند باید از وجودشان بهره بگیریم و تاریخ را به درستی به ثبت برسانیم.
گفتنی است که مستند «عبور ناممکن» از آثار منتخب بخش جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت است.
پیام طباطبایینژاد به جشنوارهی سینما حقیقت
به گزارش روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت، متن کامل پیام «سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد» دبیر جشنوارخ و مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به این شرح است:
«هوالحق
سینمای مستند آیینهی فرهنگ و هویت است. ایران عزیز با پیشینهی غنی تاریخی و جغرافیای گسترده و متنوع، فرصت و موقعیتی بیبدیل را در ساحت هنر- رسانهی مستند فراهم آورده و فیلم مستند با اتکا به توانایی هنرمندان مستندساز، آیینهدار این رنگینکمان فرهنگیست. سینمای مستند رسانهی آگاهی و آگاهی ضرورت یگانهی توسعه و تعالی جامعه است.
مستندساز در نقطهی تلاقی اندیشه و دغدغه ایستاده است و فیلم مستند زمانی به کمال خود میرسد که تصویری خلاقانه و هنرمندانه از این همگرایی را برای ساختن دنیایی بهتر و زیباتر ارائه کند.
سینمای مستند ایران با تکیه بر دانش و تجربه اساتید گرانقدر و دلگرم به حضور جوانان مستعد و باانگیزه، آیندهای روشن را برای سینمای کشور عزیزمان رقم زده است.
فرصت را مغتنم دانسته، برای همهی مستندسازان و همکارانی که در برگزاری جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» کوشیدهاند، سرافرازی و سلامت آرزو میکنم.»
در سینماحقیقت ببینید: یک زندگی شبیه به فیلمهای سینمایی
مستندی از «کارل لمله» Carl Laemmle یکی از پیشروان صنعت فیلمسازی جهان و از پایهریزان هالیوود، در بخش چشمانداز سینمای مستند کشورهای آلمانیزبان دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت روی پرده میرود.
این فیلم مستند ۸۹ دقیقهای با عنوان کامل «کارل لمله – یک زندگی شبیه به فیلمهای سینمایی» محصول سال ۲۰۱۸ کشور آلمان به کارگردانی «جو مولر» است.
در خلاصه موضوع این فیلم آمده است: «کارل لمله هالیوود را پیریزی کرد. او را یکی از پیشروان اصلی صنعت فیلم به شمار میآورند. تاریخدانان، متخصصان سینما و نوادگان او دربارهی اهمیتش برای سینمای امروز حرف میزنند…»
«کارل لمله» در فاصله سالهای ۱۹۰۹ تا ۱۹۳۶ در حرفهی تهیهکنندگی سینما فعال بود. او سال ۱۹۳۹ درگذشت.
در کارنامهی فیلمسازی جو مولر Jo Mueller ساخت مستندهای تلویزیون ماتزگورک (۲۰۱۲) و جنوب غریب افسانهای (۲۰۱۶) هم به چشم میخورد.
دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» طی روزهای ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷ به دبیری «سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد» در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
[ad_2]
لینک منبع مطلب
به نکات زیر توجه کنید