خبر جدید

» تحلیل میرسلیم‌ از ترکیب مجلس آینده، فضای مجازی و افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان- اخبار استانها – اخبار تسنیم

  • تاریخ : 5th دسامبر 2018
  • موضوع : دسته‌بندی نشده
  • بازدید :
  • نظرات : بدون نظر

تحلیل میرسلیم‌ از ترکیب مجلس آینده، فضای مجازی و افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان- اخبار استانها – اخبار تسنیم
[ad_1]

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، مصطفی میرسلیم عصر امروز در همایشی به مناسبت روز دانشجو و با موضوع عملکرد اقتصادی دولت یازدهم و دوازدهم در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد اظهار داشت: نظریات مختلفی درباره سرمایه‌های کشور وجود دارد به طوری نسبی ایرانی ما تقریبا یک صدم زمین این کره خاکی و یک صدم جمعیت آن را شامل می‌شود اما از نظر معادن، ۴ درصد معادن دنیا را دربرمی‌گیرد که ۴ برابر متوسط جهانی است بنابراین ارزشمند است و نباید نادیده گرفته شود‌. 

وی افزود: آفت‌های مختلفی متوجه سرمایه‌های ما شده است برای مثال در زمینه نفت و گاز جمعا رتبه اول را داریم اما منابع گرفتار تاراج شدند مثلا درست نیست ما سنگ مرمریت را به صورت بلوک شده استخراج می دهیم به ایتالیا می فرستیم تا برش شده و با ده‌ها برابر قیمت به کشور برمی‌گردد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: چرا راضی شدیم منابع خود را به صورت خام به کشور دیگر بفرستیم؟  با وجود این معادن نباید کسی در کشور ما بیکار بماند اما ما ابزار کار خود را به ارزانی در اختیار دیگران قرار می‌دهیم.  

میرسلیم با اشاره به اهمیت استخراج صیانتی تصریح کرد: ما بدون توجه به معادلات حاکم بر مخازن با سرعت کار استخراج نفت را انجام می‌دهیم در مرحله اول ۳۰ درصد و در نهایت ۵۰ درصد استخراج می‌شود که اصطلاحا به آن استخراج غیرصیانتی می‌گویند درحالی که در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تصریح شده است که استخراج نفت باید صیانتی باشد‌. 

وی خاطرنشان کرد: پتروشیمی تقریبا ۵ درصد از خوراک نفت استخراجی را به خود اختصاص می دهد و توانسته ‌بین ۲۰تا ۴۰ میلیارد دلار با صادرات محصولات میانی برای ما درآمد داشته باشد که همین محصولات میانی ابزاری برای ایجاد اشتغال و تولید محصولات نهایی هستند، اما در کشور ما محصول نهایی وارداتی است‌ بنابراین عدم استفاده از منابع در راستای اشتغال مولد از آفات متوجه سرمایه ملی است. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  با بیان اینکه دومین بخش سرمایه ملی ما به اقلیم و آب و هوای کشور برمی‌گردد، گفت: در دنیا کشوری سراغ نداریم که در تمام ایام سال چهار فصل را داشته باشد و میوه‌های تابستانی در زمستان یافت شود اما قیمت تمام شده آن این است که تمام سفره‌های زیرزمینی کشور به نیمه‌شور و شور رسیده و فرونشست کرده ‌که به معنای نابود شدن آن است. 

میرسلیم با بیان اینکه عده‌ای جنگل‌های شمال ما را تاراج کرده و نهال کاری نیز نکردند، گفت: از ۱۲ میلیون هکتار شاید کمتر ۱٫۲ میلیون هکتار  باقی مانده باشد در زمینه آب و هوا نیز کدام شهر بزرگ ما است که از آلودگی هوا مصون مانده باشد؟ ما قدر اقلیم خود را نشناختیم و آثار و تبعات بسیار آلودگی‌ها متوجه نسل‌های آینده است. 

وی ادامه داد: از نظر فرهنگ و تمدن کمتر کشوری را سراغ داریم که بیش از ۳۰۰۰ سال قدمت داشته و همچنان پایدار باشد خلیج فارس به این تمدن تعلق دارد و حتی سرزمین کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در گذشته متعلق به ایران بوده و خلیج داخلی محسوب می‌شده اما به دلیل بی‌لیاقتی سلسله‌های مختلف از بین رفته است بنابراین آفت سرمایه فرهنگ و تمدن در مفاسد است‌.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام  با اشاره به چهل سالگی انقلاب اسلامی گفت:  انقلاب ما بسیار ارزشمند است و قدر آن را ندانستیم؛ آفت فرهنگ و تمدن محدود به مفاسد اخلاقی نمی‌شود و مال‌اندوزی و مفاسد مالی نیز از دیگر  آفات این سرمایه‌های ملی است. 

میرسلیم با اشاره به تدین و ایمان به عنوان دسته دیگری از سرمایه‌های مالی کشور، تصریح کرد: ایران ما همواره دارای آیین توحیدی بوده است و وقتی به پستی و بلندی‌ها در طول تاریخ پس از اسلام نگاه می‌کنیم می‌بینیم ما دربرابر این سرمایه مهم معنوی دچار آفت‌‌هایی شدیم که مهم‌ترین آنها مهجور گذاشتن وحی و پیام الهی و سیطره تحجر در مقابل تعقل و تفکر است چرا که عبادت با تفکر اعتلا پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: پنجمین قسمت سرمایه ملی ما نیروی انسانی است که مهم‌ترین بخش است اگر قرار است معادن ما شکوفا شود، قدر اقلیم دانسته شود، فرهنگ و تمدن محترم شمرده شود و در زمینه معنویت و ایمان شکوفا باشیم به نیروی انسانی برمی‌گردد بنابراین باید به ارزش آن توجه کرد چرا که با استفاده از نیروی انسانی می‌توانیم استفاده صحیح از ۵ بخش قبلی و حذف آفت‌های را مدیریت کنیم.  

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه نیروی انسانی فعال و پرتحرک زمینه‌ساز پیشرفت یک کشور است، گفت: در سال ۱۳۸۴ چشم‌انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران را تهیه کردیم آن را مرور کنیم و ببینیم دولت‌های ما با این چشم‌انداز چه کردند؟ متاسفانه در سال‌های گذشته نه تنها در جهت رشد و پیشرفت حرکت نکردیم بلکه سیر نزولی داشتیم و قدرشناس سرمایه‌های خود به ویژه سرمایه انسانی نبودیم. 

میرسلیم با بیان اینکه گل سرسبد سرمایه نیروی انسانی دانشجوها هستند، گفت: دانشجو از قید مسائلی که انسان را اسیر می‌کند آزا
د بوده، در شرف ورود به خدمت است و می‌‌تواند جستجو کند اما آفت آن وقتی است که در دوره دانشجویی دچار روزمرگی شد.  

وی ادامه داد: در زمانی که با مرحوم هاشمی  ایده تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی را مدنظر داشتند شعار ما این بود که دانشگاه‌های دولتی ظرفیت پذیرش تمام مردم مشتاق علم را ندارند؛ برخی دنبال نمره و مدرک نیستند و فقط عشق به علم اندوزی دارند اما امروز طور دیگری شده است. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه درایت دانشجو مشکل‌گشاست نه مدرک‌گرایی، افزود: پایان‌نامه‌ها و پروژه‌های دانشجویی باید درد کشور را علاج کنند و اگر این موارد انجام شود ما برای شکوفا کردن تمام چهار درصد منابع جهان که در اختیار داریم نیازمند وارد کردن نیرو از خارج می‌شویم اما در حال حاضر نیروهای انسانی خودمان بیکار مانده‌اند.  

میرسلیم تصریح کرد: عدم تعهد نسبت به روشنگری علمی آن دیگری است که به آن روبه‌رو هستیم در واقع علم‌اندوزی در دانشگاه با مدرسه متفاوت است و باید به نتیجه عملی بینجامد؛ دانشجو باید اشکالات کشور را بیابد و مطالبه کند که چرا هوشیاری برای جست‌وجوی راه‌حل مشکلات وجود ندارد؟  

وی افزود: اما ما در حال حاضر با دانشگاه خاموش مواجه هستیم به معنای وجود دانشجویانی که نسبت به مسائلی کشور احساس تعهد نمی‌کنند، تعهدی که باید در عرصه‌های مختلف از جمله مقابله با استکبار باشد‌. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایمان و کفر باهم جمع نمی‌شوند، گفت: مستکبران به ما می‌گویند ایرانی‌ها فضول هستند ما جایگاه شما را تعیین کردیم و باید در جایگاه خود بمانید بنابراین با استکبار نمی‌توان صلح کرد. 

میرسلیم درباره پاسخ به سئوالی درباره افزایش ۲۰ درصدی حقوق تصریح کرد: وقتی قدرت خرید مردم به یک سوم کاهش پیدا کرد ۲۰ درصد اضافه حقوق چاره‌ساز نیست چون بار تورمی دارد آنچه که باید نسبت به آن درایت می‌شد این است که شما به چه حقی در دوران تحریم ارز را از ۲ هزار تومان تا ۱۸-۱۷ هزار تومان افزایش دادید؟ 

وی خاطرنشان کرد: البته همه دولت‌های ما از ابتدای انقلاب خدماتی داشتند اما ضعف‌هایی نیز داشتند ما در این چهل سالی که از انقلاب می‌گذرد هیچ دولتی نداشتیم که برازنده شأن جمهوری اسلامی باشد. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در واکنش به انتقاداتی که از دوران وزارت او در سمت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره هاشمی رفسنجانی گفت: وزیر نمی‌آید که فقط حقوق بگیرد تو سرش بخورد اگر فقط پشت میز بنشیند که حقوق بگیرد؛ من مجوز به ناشران دادم و گفتم که کتابی که برای شما می‌آورند ببینید متناسب با موازین انقلاب اسلامی است یا خیر اما کتابی را تا نصفه خواندم حالت تهوع گرفتم. حقیقت مطلب این است که ما فکر کردیم آنها رشد و شعور کافی دارند که اجازه چاپ اشغال را ندهند اما چنین نشد پس از جلوی آن را گرفتم مسلم است وزیر فرهنگ اگر در برابر اثری که ایمان مردم وحدت ملی را زیر سوال ببرد واکنش نشان نداد آن وزارت توی سرش بخورد چرا که در این صورت آن وزیر، کاسب است و به درد جرز دیوار می‌خورد. 

میرسلیم ادامه داد: از مطبوعات خواستیم به حق بپردازید نه اشاعه ناحق؛ در این راستا اخلاق مطبوعاتی در آن زمان مطرح شد مسئله مطبوعات، فرهنگ و هنر به ضوابط نیاز دارد که ضابط آن وزیر است و من به نتایج آن زمان افتخار می‌کنم به طوری که اگر آن فعالیت‌ها ادامه پیدا می‌کرد اینگونه در برابر فضای مجازی و ماهواره‌ها مضمحل نمی‌شدیم. 

وی افزود: من به ماهواره و فضای مجازی معتقدم اما نمی‌توانیم در را باز بگذاریم که هر آشغالی وارد کشور شود ما باید خود تولیدکننده مطالب ارزشمند و جذاب باشیم تا دیگر کسی به آنها مراجعه نکند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره احتمال شرکت در انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری گفت: دوره قبلی من خودم شرکت نکردم حزب موتلفه اسلامی مرا نامزد کرد و من سعی کردم به همان مناسبت حقایقی را مطرح کنم تا مردم بدانند چگونه باید در عرصه رای گیری حاضر شوند اصلا اعتقاد ندارم که کار مجلس، شورا و ریاست جمهوری غیر حزبی انجام می‌گیرد کار فردی به خودکامگی می‌انجامد اما کار حزبی یعنی جمعی همدیگر را برادرانه را انتقاد می‌کنند الان مردم با یک نفر مواجه هستند روشی که پیش می‌رویم متناسب با مردم‌سالاری دینی نیست. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تحلیل از انتخابات آینده مجلس گفت: به نظرم متاسفانه اشکالاتی در کار مجلس کنونی وجود دارد به طوری است که ترکیب مجلس آینده قطعا دگرگون می‌شود. معنی ندارد نماینده در مجلس کاسب باشد و اینکه زمانی که در مجلس نشسته است چند معامله هم انجام دهد. نماینده مجلس باید بداند در شورای حوزه انتخابیه او چه می‌گذرد؟ چطور می‌شود که یک شورا به‌طور کل دستگیر می‌شوند؟ اکنون در اطراف حرم مطهر رضوی ساختمان‌های بلند بیست طبقه می‌سازند و احترام نگه نمی‌دارند درحالی که مردم در گذشته احترام حرم مطهر را بهتر نگاه می‌داشتند از این رو بطور کلی مجلس درست شود دولت نیز درست می‌شود و فرهنگ مردم اصلاح می شود. من معتقدم قطعا تغییری در مجلس آینده رخ می‌دهد و امیدوارم این تغییر در مسیر احقاق حق، رفع ظلم و استقرار عدالت باشد. 

انتها
ی پیام/ش

[ad_2]

لینک منبع مطلب

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

ارسال دیدگاه جدید

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.